sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Orașul Soroca se scufundă în gunoi

Acasă Articole Altele Orașul Soroca se scufundă în gunoi

Situație alarmantă în orașul Soroca. De câteva zile, serviciile specializate nu reușesc să evacueze din oraș deșeurile menajere, situație creată din cazua deficitului de lucrători la Direcția Gospodăriei Locativ Comunală. Deoarece gunoiul nu este evacuat cu zilele, pe vreme caniculară acestea pot deveni posibile focare de infecție.

Într-un comunicat de presă, Primăria municipiului Soroca și-a cerut scuze de la locuitori pentru această situație, recunoscând că aceasta s-a creat din cauza lipsei muncitorilor, dar și a tehnicii învechite, care frecvent iese din funcțiune.

O altă problemă, potrivit municipalității, este că localnicii aruncă în tomberoane și deșeuri de construcție. În plus, și metodele de activitate ale serviciului de resort nu mai fac față fluxului mare de deșeuri.

„La moment, am rămas fără hamali. Unii au plecat pe foaie de boală, alții sunt în concedii. Le evacuarea gunoiului, în Soroca totul se face cu metode primitive. Gunoiul este încărcat cu lopata și cu furcile”, a spus pentru presa locală Adrian Rusu, șeful Direcției Gospodăriei Locativ Comunale Soroca.

Un hamal angajat la Direcția Gospodăriei Locativ Comunală Soroca ridică cel puțin un salariu lunar de 4300 de lei, dar, în funcție de sarcini, poate ajunge și la circa 5500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -