sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Autoritățile de la Chișinău: situația drepturilor omului în regiunea transnistreană este alarmantă

Acasă Articole Altele Autoritățile de la Chișinău: situația drepturilor omului în regiunea transnistreană este alarmantă

Situația curentă în sfera drepturilor omului în regiunea transnistreană este una precară și alarmantă. Constatările sunt făcute de Biroul politici de reintegrare din cadrul Guvernului de la Chișinău, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă s-au atestat mai multe cazuri de lezare gravă a drepturilor universal garantate și chiar împrejurări neclare de pierderi de vieți omenești.

„Aceste circumstanțe provoacă nu doar profunde îngrijorări, ci și impun fortificarea și sincronizarea eforturilor la toate nivelele (politic, diplomatic, internațional, public, asociativ, media ș.a.) întru a influența cursul degradant al evenimentelor, a stopa fenomenele de ilegalitate și de impunitate, a combate inducerea în eroare a opiniei publice despre realitățile de pe teren și a repune în aplicare standardele internațional consfințite și la care a aderat și R. Moldova”, se arată în comunicatul citat.

Biroul politici de reintegrare enumeră cazurile cetățenilor R. Moldova deținuți ilegal în regiune, de persoanele persecutate pentru libera exprimare, care au fost nevoite să părăsească regiunea și la persoanele declarate injust indezirabile în regiune. Autoritățile de la Chișinău menționează că persoanele respective necesită a fi restabilite necondiționat în drepturi și oferite garanții credibile de necomitere a noilor abuzuri în privința lor.

Potrivit Biroul politici de reintegrare, politizarea drepturilor omului este inacceptabilă și nu poate face obiect al condiționărilor lipsite de temei juridic și care aduc atingeri drepturilor și libertăților inalienabile ale altor persoane. În comunicat se face apel către partenerii externi și naționali să sprijine „realizarea dezideratului de asigurare a respectării drepturilor omului în raioanele de est ale țării în conformitate cu exigențele dreptului internațional.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -