vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

12 localități din raioanele Cahul și Ungheni își propun să devină „campioane în egalitate de gen”

Acasă Articole Asociere şi întruniri 12 localități din raioanele Cahul și Ungheni își propun să devină „campioane...

Șase localități din raionul Cahul și șase din raionul Ungheni își propun să devină „campioane în egalitate de gen”. Localitățile sunt parte a proiectului EVA – „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

La Chișinău, a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumurilor de Cooperare cu Autoritățile Publice Locale din cele 12 localități din raionale Cahul și Ungheni. Este vorba satele Pelinei, Cucoara, Alexanderfeld, Vadul lui Isac, Alexandru Ioan Cuza, Baurci-Moldoveni din raionul Cahul și de localitățile Cornești, or. Cornești, Costuleni, Sculeni, Teșcureni, Valea Mare din raionul Ungheni.

Primarii și primarele acestor localități – viitoare campioane în egalitate de gen – au primit seturi cu echipamente IT conținând câte un laptop, o stație de andocare pentru a se conecta la monitoare de dimensiuni mari, un monitor, o imprimantă cu scaner, un proiector, un ecran de proiecție trepied mobil, dar și accesorii necesare pentru buna funcționare a instituțiilor.

De asemenea, au fost semnate o serie de acorduri noi de parteneriat cu cinci mari asociații neguvernamentale. Au fost anunțate și inițiativele locale pentru APL, dar și cele nouă granturi mici care vor fi oferite reprezentanților societății civile din Cahul si Ungheni, care vor fi antrenate în promovarea egalității de gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -