sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Râul Bâc ar putea fi reabilitat, pe segmentul Chișinău, în cadrul unui proiect finanțat de BERD

Acasă Regiuni Chișinău mun. Râul Bâc ar putea fi reabilitat, pe segmentul Chișinău, în cadrul unui...

Banca Europeană pentru Reconstrucția și Dezvoltare (BERD) ar putea finanța proiectul de reabilitare a râului Bâc și protecție împotriva inundațiilor, pe segmentul orașului Chișinău.

În acest sens, Consiliul Municipal Chișinău, l-a împuternicit prin vot pe primarul Ion Ceban pentru dreptul de a semna Acordul de prefinanțare între BERD și Primăria Chișinău.

Pe segmentul din Chișinău a râului Bâc, va fi realizat un studiu de fezabilitate. Acesta urmează a fi finalizat în decembrie 2021.

„Am constatat că niciodată nu s-a făcut un studiu comprehensiv, ecologico-financiar, care ar ghida autoritățile statului vizavi de măsurile necesare în scopul reabilitării fluviului și rezolvarea problemei inundațiilor în perimetrul capitalei și valorificarea teritoriului adiacent. Iar acest studiu va permite elaborarea unui plan multianual de investiții pe tronsonul respectiv”, a precizat Ala Mârza, consilierul primarului de Chișinău, care prezentat proiectul în CMC.

Proiectul prevede reabilitarea cuprinzătoare a râului Bâc, de la barajul Vatra, în amonte, până la strada Lunca Bâcului, în aval de Stația de epurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -