vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O companie din Elveția construiește la Ștefan Vodă o fabrică pentru procesarea fructelor și legumelor

Acasă Regiuni Ștefan-Vodă O companie din Elveția construiește la Ștefan Vodă o fabrică pentru procesarea...

Compania elvețiană „Schoeni Food” investește 1,5 mln euro în construcția unei fabrici cu suprafața de 2000 m.p. de prelucrare a legumelor și fructelor în raionul Ștefan Vodă. Importanta companie elvețiană a înregistrat în Zona Economică Liberă „Bălți”, subzona Ștefan Vodă, compania „His East” SRL, care va pune pe roate afacerea.

La prima etapă, investitorul va crea 30 de noi locuri de muncă la întreprinderea în care procesul tehnologic va automatizat în totalitate. În primul an de activitate, volumul producției va însuma circa 1 milion de dolari, iar ulterior se planifică extinderea capacităților și suprafețelor de producere până la 10.000 m.p.

Salariul lunar al unui muncitor va fi de 12 mii de lei.

Întreprinderea va prelucra legume, pomușoare și fructe. Vor fi produse atât semifabricate congelate, cât și producție finită. Fiind rezident al Zonei Economice Libere „Bălți”, compania „Schoeni Food” va exporta producția în Elveția și țările Uniunii Europene. Este în premieră când o companie din Elveția vine în Moldova cu o afacere de acest gen.

„Producătorii agricoli din sudul Moldovei vor avea astfel un cumpărător de încredere și siguranța comercializării producției sale”, spune Marin Ciobanu, administratorul Zonei Economice Libere.

Pentru compania „Schoeni Food” este pentru prima dată în istoria sa de un secol când a decis să dezvolte fabricarea produselor alimentare din fructe și legume în afara Elveției.

„Suntem bucuroși că alegerea lor a fost Moldova. Succesul proiectului din Ștefan Vodă, aici nu am niciun dubiu, va deveni o poartă pentru noi investitori din această țară, asigurând locuri de muncă plătite decent pentru locuitorii din Moldova, consolidarea economiei țării și creșterea nivelului de trai”, spune Vitalie Pintilie, administratorul „His East SRL”.

În prezent, la Ștefan Vodă au loc lucrări de creare a rețelelor inginerești, fiind în curs de pregătire platforma pentru construcția fabricii. Inaugurarea acesteia este planificată pentru începutul următorului sezon agricol, în mai-iunie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -