miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Patru poduri de peste Prut, inclusiv cel de la Oancea-Cahul, vor fi reabilitate. Unul nou va fi construit la Ungheni

Acasă Regiuni Cahul Patru poduri de peste Prut, inclusiv cel de la Oancea-Cahul, vor fi...

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România are în derulare cinci proiecte pentru reabilitarea podurilor de peste Prut, inclusiv construirea unui pod la Ungheni. Despre aceasta a anunțat Cătălin Drulă, ministrul român al Transporturilor.

„Reabilităm podurile de peste Prut şi construim unul nou. Îmbunătăţim prin infrastructură legăturile dintre România şi Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut şi pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni”, a scris ministrul luni, pe pagina sa de Facebook.

Execuţia lucrărilor Podului de la Galaţi-Giurgiuleşti a pornit în iulie şi se va încheia peste nouă luni. Proiectul prevede consolidarea grinzilor cu zăbrele; sablare şi vopsire tablier; reparare placa de beton armat care susţine calea pe pod; refacerea caii pe pod şi trotuare; schimbarea parapetelor pietonale şi de siguranţă; refacerea rampe de acces; protejarea picioare pod cu un dig de piatră brută.

Celelalte poduri – Podul de la Albiţa – Leuşeni, Podul de la Sculeni și Podul de la Oancea-Cahul – vor fi reabilitate după modelul Podului de la Galaţi-Giurgiuleşti. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere lucrează la implementarea proiectului pe Podul de la Oancea-Cahul.

Proiectarea Podului de la Ungheni este în derulare, fiind finalizat studiul de fezabilitate.

Pe cele două maluri ale râului Prut sunt nouă poduri: trei feroviare și șase rutiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -