vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Apărătorii Drepturilor Omului vor avea o asistență juridică mai puternică

Acasă Regiuni Chișinău mun. Apărătorii Drepturilor Omului vor avea o asistență juridică mai puternică

În R. Moldova a fost lansat, în premieră, un proiect menit să ofere sprijin și asistență Apărătorilor Drepturilor Omului aflați în situații de risc. Proiectul va fi implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), în parteneriat cu Comisia Internațională a Juriștilor-Instituții Europene (ICJ-EI) și Asociația EcoContact.

Proiectul își propune să consolideze monitorizarea și protecția drepturilor omului prin capacitarea Apărătorilor Drepturilor Omului (ADO) de a opera într-un mediu sigur și favorabil, conform drepturilor și libertăților lor.

Un raport al ONU de acum câțiva ani constată că Apărătorii Drepturilor Omului în Moldova sunt supuși campaniilor de denigrare, intimidare și persecuții prin hărțuiri, limitarea accesului la informații publice, cauze penale, civile și administrative neîntemeiate etc.

Proiectul presupune monitorizarea proceselor de judecată împotriva ADO, oferirea asistenței, inclusiv juridice, atunci când este necesar, și activități de advocacy la nivel național și internațional în cazurile împotriva ADO.

Vor fi organizate instruiri și activități de creștere a capacităților ADO, inclusiv a apărătorilor în domeniul protecției mediului, privind standardele de protecție a drepturilor omului, standardele internaționale privind procesul echitabil, comportamentul în situații de risc, securitatea digitală, etc.

Activitățile vor fi extinse și în regiunea transnistreană.

Proiectul este finanțat de UE și co-finanțat de Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -