marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noi oportunități de promovare a exporturilor și de dezvoltare a afacerilor pe ambele maluri ale Nistrului. Pot fi accesate și proiecte în sumă de până la 75.000 USD

Acasă Uncategorized @ro Noi oportunități de promovare a exporturilor și de dezvoltare a afacerilor pe...

Patru concursuri de granturi pentru antreprenori, organizații de susținere a afacerilor și organizații ale societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea dezvoltării afacerilor și promovării exporturilor a fost lansate în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade). Acesta este implementat de PNUD și susținut financiar de Suedia și Marea Britanie.

Concursul de granturi „Exporturi comune prin inovații și asociere” este deschis propunerilor de proiect din partea producătorilor și procesatorilor de pe ambele maluri ale Nistrului care sunt dispuși să creeze împreună parteneriate cu importatori/distribuitori de peste hotare pentru sporirea competitivității produselor și serviciilor oferite, modernizarea procesului tehnologic și promovarea exporturilor. Beneficiarii pe această linie de finanțare vor primi finanțare nerambursabilă de până la 75.000 USD fiecare pentru procurarea de echipamente și utilaje inovative. Parteneriatele câștigătoare vor mai beneficia de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor. Vor fi admise la concurs proiectele care prezintă dovada interesului  importatorului din UE pentru produsul îmbunătățit, pe care urmează să-l obțină parteneriatul respectiv ca urmare a utilizării echipamentului solicitat. Formularele de aplicare și condițiile de participare la concurs – AICI. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 13 august 2021, ora 16:00.

În cadrul concursului de granturi „Dezvoltarea capacităților organizațiilor de susținere a afacerilor și a competențelor lor în domeniul advocacy”, proiectul AdTrade va selecta cel puțin cinci proiecte elaborate și prezentate de consorții formate din organizații de susținere a afacerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Proiectele câștigătoare vor beneficia de asistență financiară de până la 40.000 USD fiecare pentru identificarea necesităților și acordarea sprijinului necesar pentru sectorul privat, și consolidarea dialogului public-privat. Formularele de aplicare și condițiile de participare la concurs – AICI. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 16 august 2021, ora 16:00.

În cadrul concursului de granturi pentru promovarea accesului femeilor și fetelor din regiunea transnistreană la știință, tehnologie, inginerie și matematică, vor fi selectate două inițiative pilot de alfabetizare digitală și de facilitare a accesului la STEM a femeilor și fetelor de pe malul stâng al Nistrului, în special a celor din grupurile dezavantajate. Vor fi acceptate propuneri din partea unor consorții de organizații ale societății civile (OSC) și mediului academic, școlilor sau reprezentanților sectorului privat de pe ambele maluri ale Nistrului. Propunerile câștigătoare vor beneficia de granturi de până la 30.000 USD fiecare. Formularele de aplicare și condițiile de participare la concurs – AICI. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 18 august 2021, ora 16:00.

Concursul de granturi „Accelerarea potențialului de export al companiilor” este destinat companiilor de pe ambele maluri ale Nistrului care au nevoie de asistență pentru sporirea  competitivității și a potențialului lor de export în conformitate cu standardele și normele europene. Asistența va fi oferită pe parcursul a 24 de luni de către companii/organizații naționale și internaționale specializate, echipe de experți, iar costurile vor fi acoperite de proiectul AdTrade  pentru următoarele tipuri de servicii: accesarea noilor piețe, marketing, vânzări, promovarea produselor, participarea la expoziții și târguri, sporirea productivității, adoptarea standardelor de calitate, certificarea sanitară și fitosanitară a produselor etc. Formularele de aplicare și condițiile de participare la concurs – AICI. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 12 august 2021, ora 16:00.

În timpul ce urmează, proiectul AdTrade va organiza sesiuni de informare cu privire la condițiile și modul de participare la concursurile de granturi, despre graficul acestor sesiuni vă vom anunța suplimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -