vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Caisele aromate moldovenești au pătruns pe piața europeană

Acasă Articole Antreprenoriat Caisele aromate moldovenești au pătruns pe piața europeană

Mai mulţi pomicultori din țara noastră, asistați de Asociația Moldova Fruct și proiectul USAID „Agricultura Performantă în Moldova”, au exportat, în premieră, în acest an caise moldovenești în Germania, Franța și Ungaria. În timpul ce urmează, caisele noastre ar putea ajunge și pe masa consumatorilor din Olanda.

Acest succes se datorează unei abordări complexe față de noile condiții impuse de pandemia Covid-19. Producătorii de fructe din Moldova au beneficiat de îmbunătățirea tehnologiilor de producere și au implementat o serie de standarde internaționale. A fost elaborată și este implementată o strategie de promovare a fructelor moldovenești în Uniunea Europeană.

Potențialul de export al caiselor moldovenești în UE nu este valorificat de deplin. 85 la sută din volumul livrărilor de caise moldovenești este direcționat către piața CSI. În Moldova, sunt circa 5 mii de hectare de livezi de caise, dintre care circa 4 mii sunt pe rod. Anul trecut, au fost recoltate 6,5 mii tone de caise, dintre care două mii de tone au fost exportate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -