vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parcul central din Cahul a prins viață grație unui proiect finanțat de UE

Acasă Regiuni Cahul Parcul central din Cahul a prins viață grație unui proiect finanțat de...

Lucrările de renovare și amenajare a Parcului central „Grigore Vieru”, cu suprafața totală de șase hectare, sunt pe ultima sută de metri. Acesta a fost reconstruit și modernizat datorită asistenței financiare a Uniunii Europene, într-un proiect în valoare totală de 12 milioane de lei.

Parcul are pavaj nou pe alei unde au fost instalate bănci noi, sistem modern de iluminare publică, straturi cu fluor, cișmele cu apă, o fântână arteziană, precum și sistem de irigare. Atracția principală a parcului va fi un havuz pietonal muzical.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko a inspectat, recent, Parcul „Grigore Vieru” din Cahul pentru a se documenta cum decurg lucrările de implementare a proiectului.

„Am văzut că lucrările în parc, care este foarte frumos, continuă și foarte curând cetățenii se vor bucura de un spațiu public frumos și plăcut”, a declarat Peter Michalko pentru presa locală.

Parcul din Cahul are și o zonă de sport, iar la dotarea ei cu utilaj sportiv a participat și Asociația Băștinașilor.

„Urmează să mai îmbunătățim platforma de sport, vom avea o platformă pentru sport în aer liber și alte elemente de joc pentru copii. Mă bucur că mesele de tenis, instalate cu suportul Asociației Băștinașilor, au așa mare succes și sperăm să mărim numărul acestora” a specificat Nicolae Dandiș.

Urmează să fie îmbogățită și flora din parc. Aici vor fi plantați peste 340 de arbori și arbuşti, peste o mie de flori şi gazon verde pe o suprafaţă de circa 40 mii metri pătrați.

Reabilitarea Parcului „Grigore Vieru” din Cahul este realizată grație suportului financiar al UE, în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni Cheie. Startul proiectului a fost dat în august 2020. Asistența europeană pentru amenajarea parcului din Cahul se ridică la 10,2 milioane de lei, iar contribuția locală – la 1,8 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -