sâmbătă, mai 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Seniorii din Sireți țin pasul cu vremea: vor fi instruiți cum să pună pe roate un magazin online

Acasă Articole Asociere şi întruniri Seniorii din Sireți țin pasul cu vremea: vor fi instruiți cum să...

Mai mulți oameni de vârsta a treia din localitatea Sireți, raionul Strășeni, vor fi instruiți cum se dezvoltă o afacere online și, în special, cum poate fi creat un magazin online.

Aceasta este una din activitățile prevăzute într-un proiect de incluziune socială a persoanelor în etate și îmbunătățirea calității vieții acestora, derulat de Asociația locală „Sirețenii de pretutindeni”. Proiectul a fost lansat în data de 2 iunie.

Beneficiarii proiectului „Stil de viață activă și echilibrată pentru Clubul Seniorilor din Sireți” sunt cei circa 900 de oameni în etate din localitate.

Cu banii din proiect va fi dezvoltat și consolidat Clubul seniorilor din Sireți ca centru de sprijin și loc pentru petrecerea activă a timpului liber. Clubul va fi dotat cu echipament sportiv în vederea promovării stilului de viață activ și echilibrat. Seniorii din Sireți se vor ajuta reciproc, deoarece proiectul își propune să dezvolte și să încurajeze voluntariatul.

Beneficiarii vor participa la o serie de activități captivante, printre care traininguri sportive, cursuri de inițiere în noile tehnologii, mese rotunde cu genericul „Trăistuța sănătății”, concursuri și ateliere culinare „Rețetele bunicii, secretele bucătăriei”.

Valoarea proiectului „Stil de viață activă și echilibrată pentru Clubul Seniorilor din Sireți” este de 40870 de lei, dintre care 25000 de lei au fost locați de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 10000 de lei – de administrația locală, restul fiind contribuția Asociației locale „Sirețenii de pretutindeni”.

Satul Sireți are peste 5700 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -