duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

25 de milioane de lei pentru renovarea blocurilor sanitare în școli pe parcursul anului 2024

Acasă Articole Drepturile copilului 25 de milioane de lei pentru renovarea blocurilor sanitare în școli pe...

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat lansarea etapei de recepționare a proiectelor pentru renovarea blocurilor sanitare în școli, cu o finanțare de 25 de milioane de lei din bugetul de stat pentru anul 2024.

„Încurajăm primarii și consiliile raionale să aplice din timp cu proiecte tehnice calitative, ca să reușim să valorificăm aceste resurse și să aducem condiții decente în școli. Rezolvarea problemei blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ este o prioritate pentru noi”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Proiectele de solicitare a finanțării pot fi depuse de către autoritățile locale de nivelul I și II. Directorul Oficiului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, Mihail Croitoru, a menționat că „ne propunem ca până în luna iunie să avem contractele semnate cu autoritățile publice locale, iar ulterior să începem lucrările, astfel încât acestea să fie desfășurate în perioada vacanței de vară și să fie încheiate până la începutul următorului an de studii”.

Pe lângă resursele financiare alocate din buget, în acest an, în 125 de școli vor fi renovate blocurile sanitare cu suportul UNICEF, iar alte 17 școli ar urma să beneficieze de condiții sanitare îmbunătățite grație unui proiect al Băncii Mondiale.

Anul trecut, din bugetul de stat a fost alocată o sumă similară de 25 de milioane de lei, fiind implementate 21 de proiecte de modernizare a blocurilor sanitare în școli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -