duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernele Germaniei și Elveției susțin integrarea pe piața muncii a cetățenilor din Republica Moldova

Acasă Articole Altele Guvernele Germaniei și Elveției susțin integrarea pe piața muncii a cetățenilor din...

Capacitatea echipelor mobile din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va fi considerabil fortificată datorită unei donații generoase din partea proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”. Subdiviziunile teritoriale ale ANOFM din Edineț, Soroca, Strășeni și Leova au beneficiat de 4 mașini de teren și 5 seturi de echipamente moderne, care includ laptopuri, printere multifuncționale și telefoane mobile.

Donația, în valoare de 85 de mii de euro, a fost posibilă datorită sprijinului Guvernelor Germaniei și Elveției, prin intermediul proiectului implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Eficiență sporită și acces la grupurile marginalizate

„Prin intermediul echipelor mobile vom identifica persoane inactive din mediul rural și vom facilita integrarea lor pe piața muncii. În contextul actual, echipele mobile pot fi un instrument esențial, contribuind atât la identificarea persoanelor aflate în afara pieței muncii, cât și la consolidarea parteneriatelor de ocupare”, a subliniat directoarea ANOFM, Raisa Dogaru.

Dezvoltarea capacităților și sprijin pe termen lung

Pentru a maximiza impactul donației, 21 de angajați ai ANOFM au participat la o sesiune de instruire în luna decembrie 2023, axată pe aspecte specifice activității echipelor mobile. Proiectul va oferi asistență suplimentară în perioada februarie-aprilie 2024, prin sesiuni de follow-up, consultanță și mentorat, asigurând un proces de pilotare eficient și orientat spre beneficiari.

Prioritate pentru incluziune și creștere economică

„Pentru noi este esențial să dezvoltăm capacitatea de a ajunge la cele mai vulnerabile grupuri, chiar și în zonele îndepărtate. Accesul la oportunități de angajare este esențial pentru cetățenii Republicii Moldova, sporind șansele lor la o viață decentă și contribuind direct la prosperitatea țării. Integrarea unui număr cât mai mare de persoane pe piața muncii este o prioritate pentru noi”, a declarat Guido Beltrani, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Memorandum de înțelegere și colaborare durabilă

Donația a fost realizată în baza unui Memorandum de înțelegere semnat între ANOFM și GIZ Moldova pe 24 august 2023, consolidând colaborarea dintre cele două părți în vederea îmbunătățirii situației pe piața muncii din Republica Moldova.

Eforturile conjugate ale ANOFM, Guvernelor Germaniei și Elveției, GIZ și altor parteneri vor contribui semnificativ la sporirea accesului la oportunități de angajare, incluziunea socială și stimularea economiei naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -