duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Republica Moldova și-a actualizat planul de aderare la UE

Acasă Articole Altele Republica Moldova și-a actualizat planul de aderare la UE

Guvernul Republicii Moldova a aprobat, miercuri, o actualizare a Planului Național de Acțiuni pentru Aderarea la Uniunea Europeană, pentru anii 2024-2027. Modificările au fost efectuate în urma raportului Comisiei Europene, din 8 noiembrie 2023, care a venit cu noi recomandări de îmbunătățire a cadrului legislativ și acțiuni concrete care urmează a fi realizate pentru a ancora țara noastră în familia europeană.

Astfel, planul inițial, aprobat de Guvern în luna octombrie 2023, a fost completat cu 134 de acțiuni noi, dintr-un total de 1328 de acțiuni. Dintre acestea, 386 urmează a fi realizate până în luna august a anului curent, iar mai mult de jumătate din acestea răspund recomandărilor din pachetul pentru extindere al Comisiei.

„Actualizarea Planului Național de Acțiuni pentru Aderarea la Uniunea Europeană este un pas important în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Prin implementarea acestor acțiuni, vom demonstra angajamentul nostru ferm față de valorile și principiile europene”, a declarat Prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Realizarea punctuală a acțiunilor va fi reflectată, ulterior, în contribuția Republicii Moldova la Raportul Comisiei pentru 2024 și, prin urmare, va contribui la îmbunătățirea evaluării nivelului de pregătire a Republicii Moldova pentru fiecare dintre capitolele de aderare la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -