duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Mozaicul de pe fațada Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost inclus în patrimoniul cultural național

Acasă Articole Altele Mozaicul de pe fațada Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”...

Mozaicul de pe fațada clădirii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost inclus în Registrul național al monumentelor de for public. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament joi, 18 ianuarie.

Mozaicul, care datează din anul 1974, reprezintă o scenă din opera lui Piotr Ilici Ceaikovski „Lacul lebedelor”. Anterior, acesta se afla pe fațada fostei clădiri a Palatului de Cultură al Sindicatelor din strada Kiev nr. 7. În perioada anilor 2020-2022, mozaicul a fost restaurat și a fost strămutat pe fațada clădirii auxiliare a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Includerea mozaicului în patrimoniul cultural național este o recunoaștere a importanței sale artistice și istorice. Mozaicul este o operă de artă valoroasă, care reprezintă o parte importantă din patrimoniul cultural al Republicii Moldova.

„Este o veste excelentă că mozaicul de pe fațada Teatrului Național de Operă și Balet a fost inclus în patrimoniul cultural național”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan. „Acest lucru va contribui la protejarea acestei opere de artă valoroase și la promovarea acesteia ca parte a identității culturale a Republicii Moldova.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -