vineri, mai 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Prioritățile UNICEF pentru Moldova au fost discutate la Guvern

Acasă Articole Drepturile copilului Prioritățile UNICEF pentru Moldova au fost discutate la Guvern

UNICEF va sprijini în continuare eforturile Guvernului în domeniul protecției drepturilor copilului și îmbunătățirii accesului acestora la servicii de calitate în educație, sănătate și asistență socială.

Proiectele sociale și educaționale desfășurate în R. Moldova, dar și obiectivele setate de UNICEF, în cadrul noului Program de Țară pentru anii 2023-2027, au fost discutate la Guvern, la sfârșitul săptămânii trecute, de secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea și Reprezentanta de țară UNICEF în Moldova, Maha Damaj.

Reprezentanta UNICEF a vorbit despre acțiunile prioritare pentru următoarea perioadă, care au drept scop consolidarea sistemului de protecție socială a copilului din Moldova pentru a răspunde prompt și eficient la nevoile fiecărui copil.

Maha Damaj a subliniat că UNICEF a contribuit la elaborarea Strategiei „Educația-2030” împreună cu instituțiile de resort din Moldova, angajându-se să asigure, conform Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, o educație de calitate, incluzivă și echitabilă. Printre priorități se numără implementarea eficientă a tehnologiilor digitale, îmbunătățirea metodelor de predare, dar și asigurarea incluziunii educaționale și sociale a copiilor cu dizabilități.

O altă prioritate rămâne crearea condițiilor igieno-sanitare din incinta şcolilor: asigurarea apei și rețelelor de canalizare, sanitaţie și igienă inadecvată, fiind un mediu cu risc sporit pentru sănătatea elevilor și a profesorilor. De asemenea, o încă o prioritate ține de consolidarea sistemului medical din Moldova, campanii de promovare a necesității administrării vaccinurilor și continuarea promovării rolului imunizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -