joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Conferință pe tema revitalizării urbane, la Bălți

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Conferință pe tema revitalizării urbane, la Bălți

Dezvoltarea și revitalizarea orașelor din Regiunea de Dezvoltare Nord a fost tema unei conferințe desfășurată la 18 octombrie, în orașul Bălți.

Evenimentul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în colaborare cu Solidarity Fund PL în Moldova și partenerii din Letonia. Conferința a reunit reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), autorități publice locale din orașele Otaci, Dondușeni, Râșcani, Ocnița, Sângerei, municipiile Edineț, Soroca și Bălți, precum și o delegație din Letonia aflată într-o vizită de lucru în nordul țării.

În acest an, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), în nordul țării sunt implementate trei proiecte de revitalizare urbană: la Ocnița, Bălți și Sângerei. Aceste proiecte au fost depuse de către autoritățile locale în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, proiectele de revitalizare urbană își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -