marți, aprilie 16, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Jocul video educațional e-TIC, prezentat tinerilor de la Centrul Raional de Tineret Hîncești

Acasă Regiuni Hîncești Jocul video educațional e-TIC, prezentat tinerilor de la Centrul Raional de Tineret...

Centrul Raional de Tineret Hîncești a fost gazda unei sesiuni practice de probare a jocului video educațional „e-TIC” la data de 25 august 2022. În cadrul evenimentului au fost prezenți 10 tineri și tinere care și-au exprimat opiniile referitoare la desfășurarea jocului educațional.

Sesiunea cu participarea tinerilor și tinerelor de la Hîncești a fost moderată de membri ai echipei „URMA ta”, iar această activitate este parte a proiectului „Sprijin pentru mass-media din Moldova și eforturi inovatoare de educație mediatică”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews în Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, care oferă cetățenilor acces la o diversitate de perspective și reduce vulnerabilitatea sectorului mediatic la interesele politice și economice.

„Într-adevăr jocul este foarte accesibil, mai ales pentru tinerii care în prezent rapid se plictisesc, caută în continuu ceva simplu și atractiv. Promovând acest joc, tinerii și specialiști ce însușesc acest domeniu vor cunoaște aprofundat codul deontologic și principiile acestuia. Ne bucurăm că este încă o modalitate de culturalizare a tinerilor ce se ocupă sau se vor ocupa cu mass-media. Vă mulțumim pentru oportunitate să fim printre primii care beneficiază de această modalitate unică de dezvoltare a tinerilor din raionul nostru”, a menționat managerul Centrului Raional de Tineret Hîncești, Ion Croitoru.

Dezvoltatorul jocului Cristian Chetraru le-a explicat pas cu pas tinerilor cum funcționează „e-TIC”, specificând că este un joc special destinat tinerilor: „Scopul nostru atunci când am creat jocul a fost să vă dăm oportunitatea de a alege care ar putea să ofere o experiență personalizată pentru fiecare utilizator”.

Echipa „URMA ta” le-a prezentat tinerilor de la Centrul Raional de Tineret Hîncești scopul creării unui astfel de joc, cum pot să-l descarce, dar și cum să-l joace corect.

„Evenimentul a fost interesant și consider că un joc de acest gen va fi util nu doar pentru tineri în general, dar în special celor începători în domeniul jurnalismului. De asemenea, după părerea mea, prin joc vom putea învăța cel mai bun mod de conștientizare ”, a spus participanta la eveniment, Adelina Dîru.

„Acest eveniment s-a dovedit a fi util și interesant, deoarece probând acest joc ne distrăm și ne informăm în același timp”, a spus participanta la eveniment, Mihaela Balta.

„Eu am rămas impresionată de acest joc, deoarece este unul foarte interesant”, a spus participanta la proiect, Irina Rusu.

Jocul Video Educațional eTIC poate fi accesat de pe Android, iOS și calculatoare personale și este bazat pe situații din viață și pe conținuturi ale cursului „Educație pentru media”. Astfel tinerii și tinerele au oportunitatea de a cunoaște realități legate de media, de a se dezvolta, iar aceste cunoștințe și abilități îi pot ajuta să ia decizii informate, inclusiv la nivel de comportament, și să înțeleagă beneficiile și riscurile unei vieți în care media este tot mai prezentă și mai influentă în lumea de astăzi.

Ideea-cheie a dezvoltatorilor și partenerilor acestui joc este de a încuraja comportamentele și alegerilor responsabile ale tinerilor și tinerelor în ceea ce privește mass-media prin crearea unui Joc Video Educațional „eTIC” care contribuie la educația pentru media a generației tinere.

Versiunea curentă a jocului e-TIC poate fi descărcată de AICI >>> https://urmata.itch.io/etic

LINKUL de descărcare de pe Google Play este acesta >>> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.UrmaTA.ETIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -