luni, august 15, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Programe de revitalizare urbană susținute de Polonia, implementate în cinci orașe din nordul R. Moldova

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Programe de revitalizare urbană susținute de Polonia, implementate în cinci orașe din...

Orașele Otaci, Dondușeni și Râșcani vor beneficia de suport în elaborarea programelor de revitalizare urbană (PRU), iar orașele Ocnița și Sângerei vor avea suportul experților în vederea actualizării unor asemenea programe existente.

Programele sunt implementate de ADR Nord și finanțate de Polish Aid prin intermediul Solidarity Fund PL în Moldova.

Reprezentanții celor cinci orașe s-au întrunit în cadrul unei ședințe online cu specialiști ADR Nord și reprezentanți Solidarity Fund PL în Moldova, pentru a discuta pe marginea planului de acțiuni privind elaborarea sau actualizarea PRU.

În următoarele zile, în cele cinci orașe urmează să fie create comitetele de coordonare a procesului de elaborare a PRU, care vor beneficia de suport metodologic acordat de ADR Nord.

Săptămâna viitoare, ADR Nord va organiza primele vizite de lucru în orașele vizate.

Orașele Dondușeni, Râșcani, Otaci, Ocnița și Sângerei vor beneficia în următoarele trei luni de suportul ADR Nord în elaborarea sau actualizarea PRU. Localitățile respective au fost selectate în urma unui concurs desfășurat recent în cadrul proiectului menționat.

În Regiunea de Dezvoltare Nord circa 37% din populație trăiește în mediul urban, fiind concentrată în 20 de centre urbane, dintre care trei municipii. Totuși, o bună parte a orașelor au potențial pentru a deveni motoare de dezvoltare ale economiei regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -