vineri, mai 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul a extins perioada stării de urgență pentru încă două luni. Opoziția a boicotat votul: starea de urgență nu poate fi prelungită la nesfârșit

Acasă Regiuni Chișinău mun. Parlamentul a extins perioada stării de urgență pentru încă două luni. Opoziția...

Parlamentul a adoptat hotărârea privind prelungirea stării de urgență pe tot teritoriul R. Moldova cu 60 de zile, începând cu 8 august a.c., informează Jurnalist.md.

Hotărârea a fost adoptată cu voturile a 52 deputați ai majorității parlamentare PAS. Cele două fracțiuni de opoziție au boicotat votul.

Prelungirea stării de urgență a fost cerută în Parlament de către premierul Natalia Gavrilița. Extinderea perioadei stării de urgență a fost argumentată prin necesitatea de a oferi Comisiei pentru Situații Excepționale posibilități de intervenție promptă în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării în contextul războiului din Ucraina.

„Să-și asume ei (PAS – n.r.) responsabilitatea pentru această stare de urgență”, a declarat deputata socialistă, Zinaida Greceanâi.

Regimul stării de urgență este o măsură extremă care nu poate fi prelungită la nesfârșit, pentru că astfel sunt afectate toate domeniile de activitate ale țării, au motivat deputații BCS.

Starea de urgență în R. Moldova a fost instituită la 24 februarie, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina. De atunci aceasta a fost prelungită de câteva ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -