vineri, februarie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noul ambasador al României și-a prezentat scrisorile de acreditare la Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. Noul ambasador al României și-a prezentat scrisorile de acreditare la Chișinău

Președinta Maia Sandu a primit, astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, scrisorile de acreditare din partea ambasadorului României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

Șefa statului i-a urat noului Ambasador al României bun-venit în R. Moldova și i-a dorit succes în exercitarea mandatului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind starea curentă a relațiilor bilaterale dintre țările noastre. Ei și-au exprimat convingerea că dialogul foarte bun, care există în prezent între cele două state, va impulsiona cooperarea dintre Chișinău și București, în beneficiul tuturor cetățenilor.

Cristian-Leon Țurcanu l-a înlocuit la Chișinău în postul de ambasador pe Daniel Ioniță, care și-a încheiat mandatul în primăvara acestui an.

Amintim că ambasadorul agreat al României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu este un diplomat de carieră. Ultima sa misiune a fost de cea de ambasador în Ucraina.

În perioada septembrie 2014-octombrie 2015 a fost prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău. În Serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei României la Washington, în perioada 2008–2012, și la Ambasada României la Berlin, între 2003 și 2008.

În Centrala MAE de la București, Cristian-Leon Țurcanu a ocupat mai multe funcții, inclusiv cea de director general al Departamentului Comunicare, Diplomație Publică și Culturală și de director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală.

Cristian-Leon Țurcanu vorbește limbile engleză, germană, suedeză și are cunoștințe de franceză, italiană și rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -