miercuri, mai 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Flori uriașe pentru pace, pe peretele unei clădiri din Strășeni

Acasă Regiuni Strășeni FOTO. Flori uriașe pentru pace, pe peretele unei clădiri din Strășeni

O pictură murală, întitulată „Flori pentru pace”, pe tema incluziunii sociale a refugiaților ucraineni a fost expusă în orașul Strășeni, la scurt timp după ce o pictură pe aceeași temă a fost, recent, realizată în orașul Cahul.

Ambele lucrări, care fac apel la solidaritate și coeziune socială cu refugiații ucraineni, au fost inaugurate cu sprijinul PNUD și al Elveției, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Pictura de la Strășeni este realizată de artistul vizual Radu Dumbravă și este intitulată „Flori pentru pace”. Ea reprezintă doi copii desenând flori pe crăpăturile unui perete.

„Acest desen este despre inocența copiilor și despre nevoia lor de a-și petrece copilăria într-un mediu sigur și lipsit de griji. Copiii reacționează dureros la conflicte și încearcă mereu să le rezolve prin ceva inocent, frumos, ceva ce cred ei că va aduce pace. Uneori, soluția lor sunt florile, iar noi le-am ales ca simbol al acestui desen pentru a accentua nevoia noastră comună de a reveni la pace și la acel spațiu sigur în care ne putem dezvolta și urma visele”, susține Radu Dumbravă.

Strășeni este una dintre comunitățile partenere PNUD care s-a alăturat campaniei „Localitatea mea pentru pace”, care are ca scop mobilizarea resurselor în sprijinul persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina și a acoperirii necesităților lor imediate de relocare temporară.

În prezent, orașul Strășeni găzduiește peste 90 de refugiați, majoritatea fiind cazați în gospodării.

De la începutul războiului din Ucraina, PNUD a cooperat cu autoritățile moldovene din peste 75 de comunități gazdă pentru a oferi pentru 21.000 de refugiați din Ucraina proviziile necesare, cazare, sprijin juridic și psihologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -