sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Organizațiile de media cer tragerea la răspundere a vinovaților de abuzurile comise împotriva unui jurnalist din Comrat

Acasă Regiuni Chișinău mun. Organizațiile de media cer tragerea la răspundere a vinovaților de abuzurile comise...

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media și-au exprimat îngrijorarea și indignarea în legătură cu acțiunile Adunării Populare a autonomiei găgăuze care subminează libertatea de exprimare a presei. Șase semnatari ai unei declarații  au solicitat intervenția neîntârziată a organelor de drept în vederea tragerii la răspundere a deputaților și angajaților Adunării Populare pentru împiedicarea activității mass-media.

Declarația vine în contextul în care astăzi, 5 iulie, jurnalistul de la portalul local Nokta, Slava Radulov, a devenit ținta insultelor și a altor manifestări agresive din partea unor deputați locali, fiind forțat, cu aplicarea constrângerii fizice, să părăsească ședința publică a autorității.

Semnatarii declarației afirmă că acțiunile deputaților din AP a Găgăuziei au fost ilegale și contravin legislației. De asemenea, împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului, precum și intimidarea mass-media sau a jurnalistului pentru critică constituie o faptă încriminată de Codul penal.

În document, semnatarii cer organelor de drept să ia act de faptele comise și să intenteze procedurile prevăzute de lege în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vizate.

Cele șase ONG-uri semnatare reamintesc faptul că aceasta nu este singura tentativă a Adunării Populare a Găgăuziei de a obstrucționa dreptul constituțional la libera exprimare a mass-mediei.

Monitor Media 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -