vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noul Ambasador al României și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la Ministerul de Externe

Acasă Articole Altele Noul Ambasador al României și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la Ministerul...

Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul agreat al României în R. Moldova, a avut o întrevedere cu șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, cu ocazia înmânării copiilor scrisorilor de acreditare la MAEIE.

Cei doi diplomați au discutat, între altele, despre găzduirea de către România, pe data de 15 iulie, a celei de-a doua ediții a conferinței donatorilor „Platforma de Sprijin a R. Moldova”, o inițiativă a Franței, Germaniei și României. Prima ediție a conferinței s-a desfășurat la Berlin în luna aprilie a.c..

Nicu Popescu a menționat, în contextul situației regionale, despre necesitatea consolidării rezilienței, securității energetice și a proiectelor de infrastructură.

Cristian-Leon Țurcanu l-a înlocuit la Chișinău în postul de ambasador pe Daniel Ioniță, care și-a încheiat mandatul în primăvara acestui an.

Amintim că ambasadorul agreat al României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu este un diplomat de carieră. Ultima sa misiune a fost de cea de ambasador în Ucraina.

În perioada septembrie 2014-octombrie 2015 a fost prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău. În Serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei României la Washington, în perioada 2008–2012, și la Ambasada României la Berlin, între 2003 și 2008.

În Centrala MAE de la București, Cristian-Leon Țurcanu a ocupat mai multe funcții, inclusiv cea de director general al Departamentului Comunicare, Diplomație Publică și Culturală și de director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală.

Cristian-Leon Țurcanu vorbește limbile engleză, germană, suedeză și are cunoștințe de franceză, italiană și rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -