miercuri, iulie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

La Postul Vamal Costești a fost deschisă o zonă de control cu statut permanent pentru transportul agenților economici

Acasă Regiuni Rîșcani La Postul Vamal Costești a fost deschisă o zonă de control cu...

În cadrul Postului vamal Costești (PVFI, rutier) a fost deschisă o zonă de control vamal cu statut permanent. Dacă până acum postul putea fi traversat de persoanele fizice, acum acesta este disponibil și pentru tranzitul dm mărfuri.

Zona de control vamal cu statut permanent în cadrul Postului vamal Costești (PVFI, rutier) a fost creată în vederea fluidizării traficului prin posturile vamale situate pe frontiera moldo-română.

Potrivit directorului Serviciului Vamal, Igor Talmazan, zona pe la punctul vamal creează mai multe oportunități pentru agenții economici. „Aici sunt efectuate toate operațiunile vamale, capacitatea de parcare fiind 30 de camioane”, a spus Talmazan.

În cadrul zonei de control vamal va fi organizat procesul de facilitare și prioritizare a exportului produselor ușor alterabile.

De notat că, din 9 iunie, la Vama Stânca-Costești (partea Română) activează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor cu un program de lucru de la 8:00- 20:00, zilnic. Astfel, prin postul vamal Costești pot traversa frontiera pe sensul de ieșire din țară și camioanele care transportă mărfuri supuse controlului sanitar veterinar, fitosanitar, controlului pentru siguranța alimentelor și controlul produselor de uz fitosanitar și fertilizanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -