vineri, februarie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Socialiștii contestă la Curtea Constituțională legea pentru securizarea spațiului informațional

Acasă Regiuni Chișinău mun. Socialiștii contestă la Curtea Constituțională legea pentru securizarea spațiului informațional

Deputații socialiști, Adela Răileanu și Grigore Novac au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat să dea apreciere mai multor articole din Codul serviciilor media audiovizuale, denumite generic drept lege a securizării spațiului informațional.

În sesizarea depusă la Înalta Curte, socialiști afirmă că amendamentele aduc atingere mai multor prevederi constituționale și norme internaționale ce țin de drepturile omului.

„Modificările instituie în manieră disproporțională norme menite să „cenzureze” informația „incomodă” difuzată public, precum și măsurile de atragere la răspundere pentru „dezinformare”, și nu în ultimul rând – să „stranguleze” agenții economici de profil”, menționează PSRM.

Legea cu privire la securizarea spațiului informațional a fost adoptată la începutul acestei luni. Președinta Maia Sandu ar fi promulgat modificările, urmând ca decretul în acest sens să fie publicat în Monitorul Oficial.

Modificările prevăd ca 50% dintre programele străine difuzate la posturile TV trebuie să provină din UE, SUA sau din ţări semnatare ale Convenţiei privind Televiziunea Transfrontalieră, document care nu a  fost ratificată de Rusia. Posturile TV moldovene vor putea difuza doar filme, seriale, programe muzicale sau emisiuni de divertisment produse în Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -