luni, august 15, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Primele reacții ale oficialilor de la Chișinău la avizul Comisiei Europene de a recomandă aderarea Moldovei la UE

Acasă Chișinău mun. Primele reacții ale oficialilor de la Chișinău la avizul Comisiei Europene de...

Președinta Maia Sandu și șeful diplomației Nicu Popescu sunt primii oficiali de la Chișinău care au reacționat la avizul Comisiei Europene care recomandă aderarea R. Moldova la UE.

„Această opinie, care vine la trei luni și jumătate după ce Moldova a depus cererea de aderare la UE, consolidează aspirațiile noastre europene, ne încurajează și ne întărește convingerea că suntem pe calea cea dreaptă. Este și un pas enorm, raportat la punctul în care țara noastră se afla în relația cu UE acum un an sau acum trei ani”, a menționat Maia Sandu.

Mizăm pe faptul că, la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene și vor acorda țării noastre statutul de țară candidată, a adăugat președinta.

Șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu susține că astăzi e o nouă zi istorică pentru parcursul R. Moldova de aderare la UE.

„R. Moldova aparține Uniunii Europene – este proiectul nostru de țară. Suntem o țară europeană, limba noastră, limba română este o limbă oficială a Uniunii, avem o istorie europeană, cu un sistem politic democratic european”, a scris Popescu pe canalul său de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -