joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul se convoacă în ședință plenară. Moțiunea de cenzură împotriva politicilor MAIA, pe ordinea de zi

Acasă Regiuni Chișinău mun. Parlamentul se convoacă în ședință plenară. Moțiunea de cenzură împotriva politicilor MAIA,...

Deputații se convoacă în ședință plenară începând cu ora 10:00. În plen va fi dezbătută moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, depusă recent de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Parlamentul va discuta azi, în lectură finală, mai multe proiecte, printre care ratificarea Acordului de grant cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”, a Acordului de finanțare cu Asociația Internațională de Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, dar și aprobarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

La fel, în lectura va fi examinat proiectul de modificare a legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI, precum și ratificarea Acordului cu UE privind activitățile operative desfășurate de Frontex.

Pe ordinea de zi a următoarelor ședințe plenare au mai fost incluse prezentările rapoartelor privind executarea bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2021. În plenul Parlamentului va fi prezentat Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Agenda include și două inițiative legislative de modificare a Codului penal, precum și alte câteva proiecte de modificare a mai multor acte normative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -