duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Zece localități din UTA Găgăuzia țintesc în reducerea fenomenul violenței împotriva femeilor

Acasă Articole Asociere şi întruniri Zece localități din UTA Găgăuzia țintesc în reducerea fenomenul violenței împotriva femeilor

În zece localități din autonomia găgăuză vor fi constituite și abilitate echipe multidisciplinare pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, iar persoanele din grupurile de risc vor fi susținute, inclusiv prin facilitarea angajării în câmpul muncii.

Activitățile vor avea loc în satele Avdarma, Beșalma, Congazcic, Svetlîi, Tomai, Joltai, Gaidar, Beșghioz, Etulia și în orașul Taraclia.  Acestea se înscriu într-un proiect de combatere a violenței împotriva femeilor în Găgăuzia, implementat de PNUD cu suportul Guvernului României, care a oferit 75.000 de euro.

Echipele multidisciplinare vor fi create prin ordinul primarilor și vor include toți specialiștii responsabili de prevenirea violenței la nivel local – asistenți sociali, polițiști, angajați ai școlilor și grădinițelor.

În activitatea echipei se vor putea implica și reprezentanți ai unor ONG-uri și grupuri de inițiativă locală.

Cu suportul proiectului, membrii echipelor multidisciplinare vor fi instruiți să intervină prompt în orice caz de violență.

Datorită susținerii proiectului, numărul echipelor multidisciplinare din autonomia găgăuză se va extinde la 21, primele 11 fiind create tot cu sprijinul PNUD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -