sâmbătă, februarie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Fosta primă doamnă a R. Moldova, citată de procurori. Precizările Procuraturii Anticorupție

Acasă Regiuni Chișinău mun. Fosta primă doamnă a R. Moldova, citată de procurori. Precizările Procuraturii Anticorupție

Procuratura Anticorupție (PA) a confirmat citarea pentru data de 16 iunie a Galinei Dodon, soția celui de-al cincilea președinte moldovean Igor Dodon, aflat, în prezent, în arest la domiciliu fiind acuzat de corupție și trădare de patrie. PA precizează că Galinei Dodon urmează să-i fie înaintată învinuirea și audiată în calitate de învinuită în dosarul denumit generic „Kuliok”, comunică Jurnalist.md.

 Potrivit procurorilor, investigațiile efectuate pe această cauza penală respectivă se referă inclusiv și la infracțiunea de îmbogățire ilicită. Pe dosar sunt investigate mai multe persoane în privința cărora există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii.

Igor Dodon a acuzat guvernarea de răfuială politică. El a scris pe pagina sa de Facbook că procurorii i-au înmânat citația soției sale, oprind-o din trafic în timp ce se deplasa împreună cu copii.

„Este un caz fără precedent pentru Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că ex-președintele Igor Dodon este bănuit de corupție, finanțarea partidului politic de către o organizație criminală, îmbogățire ilicită și trădare de patrie. Procurorii au descins la domiciliul său în data de 24 mai, după care instanța a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu. Dodon pledează nevinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -