vineri, martie 29, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Krasnoselski l-a felicitat pe Putin cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei; Dodon – pe „poporul frățesc rus”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Krasnoselski l-a felicitat pe Putin cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei; Dodon...

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a transmis lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, și poporului rus un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, marcată azi. Totodată, și ex-președintele Igor Dodon a felicitat „poporului frățesc rus”.

„Transnistria este legată strâns de Rusia prin istorie, limbă, cultură și viziuni comune asupra lumii. Suntem profund recunoscători Federației Ruse pentru cei 30 de ani de pace pe ambele maluri ale Nistrului”, a scris Krasnoselski, dorindu-i lui Putin, între altele, „noi victorii și realizări în numele Patriei.”

Și fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare „poporului frățesc rus” și cetățenilor ruși care locuiesc în R. Moldova.

„Popoarele Moldovei și Rusiei sunt unite prin tradiții și valori culturale multiseculare. Avem aceeași religie și Biserică, avem o memorie comună și așa va fi mereu”, scrie Dodon, care menționează că Rusia a ajutat Moldova „de nenumărate ori”.

Igor Dodon se arată încrezător că relații moldo-ruse vor fi restabilite. „Am convingerea că nimeni nu va putea distruge legăturile multiseculare de prietenie și fraternitate dintre popoarele noastre”, se menționează în mesajul lui Igor Dodon.

După prăbușirea Uniunii Sovietice, Declarația de Suveranitate a Federației Ruse a fost semnată la 12 iunie 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -