sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul se convoacă azi într-o nouă ședință. Principalele proiecte ce vor fi examinate

Acasă Regiuni Chișinău mun. Parlamentul se convoacă azi într-o nouă ședință. Principalele proiecte ce vor fi...

Parlamentul se va întruni joi, 9 iunie, cu începere de la ora 10:00, în ședință plenară, urmând să dezbată mai multe proiecte de legi.

Deputații vor ratifica Memorandumul de înțelegere cu Programul Alimentar Mondial și Acordul de finanțare cu Asociația Internațională de Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.

Agenda mai cuprinde ratificarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice „Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale” și a Acordului de grant cu Banca internațională pentru reconstrucție și dezvoltare în cadrul proiectului „Agricultura competitivă în Moldova”.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare de joi a fost inclusă inițiativa legislativă care prevede dublarea burselor pentru sportivii de performanță și propunerea de a reduce taxele consulare pentru moldovenii aflați peste hotare. Deputații vor examina modificarea Legii cu privire la organizațiile de creditare nebancară.

Deputații vor aproba, în lectură finală, modificări la cadrul normativ conex Codului administrativ, proiectul de lege cu privire la reglementarea și controlul organismelor modificate genetic, dar și proiectul de lege privind funcționarea în condiții de siguranță a obiectelor de producție și a instalațiilor tehnice potențial periculoase. Va fi supus adoptării proiectul privind modificarea Legii cu privire la filantropie și sponsorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -