sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

13 tabere de vară pentru copii, deschise de Primăria Chișinău. Grafic & prețuri

Acasă Regiuni Chișinău mun. 13 tabere de vară pentru copii, deschise de Primăria Chișinău. Grafic &...

La 6 iunie s-au deschis cele 13 tabere cu sejur de zi unde urmează să se odihnească 1111 copii, 15 zile, cu excepția zilelor de weekend, în perioada: 06-24 iunie, primul schimb, și 27 iunie – 15 iulie, schimbul doi.

Tot de luni și-a început activitatea și tabăra constantă din afara orașului „Cireșarii”. Celelalte două tabere constante din subordinea municipalității „Alunelul” și Poienița Veselă” vor primi copiii din 8 iunie, potrivit paginii web a municipalității.

Costul biletului în cadrul taberelor de zi este de 2250 lei, iar părinții vor achita doar 20% din cost, adică 450 lei. 197 de elevi vor beneficia de bilete gratuite. Cheltuielile pentru organizarea acestor unități sunt evaluate la 2,2 milioane de lei.

Pe durata vacanței mari 2022, în taberele de odihnă din municipiu vor fi încadrați cca 9.000 de elevi, iar în acest scop din bugetul municipal au fost alocați peste 26 de milioane de lei. De asemenea, pentru pregătirea taberelor au fost alocați 4,5 milioane de lei.

La cele trei tabere constante din afara orașului: „Poienița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii” se vor odihni 6550 de copii. Pentru a beneficia de bilete pentru aceste unități, părinții vor depune cerere la instituția de învățământ unde copilul său își face studiile. Prețul biletelor este de 3200 lei pentru o perioadă de 10 zile și de 3840 lei pentru schimbul de 12 zile. Părinții vor achita 20% din costul foii, respectiv – 640 lei pentru copil în tabăra „Cireșarii” și câte 768 lei pentru aflarea în taberele „Poienița veselă” și „Alunelul”.

1092 de elevi vor fi scutiți integral de plată: copiii rămași fără îngrijire părintească, copiii rămași temporar fără îngrijire părintească, precum și minorii care se află la evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului. Pentru organizarea odihnei și întremării copiilor din taberele constante, din bugetul municipal au fost alocați 20,6 milioane de lei.

Pentru elevii din instituțiile cu profil sportiv sunt prevăzute 14 tabere în afara orașului, unde se vor odihni1291 de copii. Biletele respective au fost repartizate școlilor sportive pentru cantonamente, pregătiri și pentru întreceri sportive. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocați 3,6 milioane lei. Pentru a beneficia de bilet, părintele se adresează la administrația instituției frecventate de copilul său.

În taberele cu sejur de zi, au fost prevăzute locuri, în dependență de solicitările părinților, 100%, în taberele sportive – în limita mijloacelor financiare alocate pentru acest segment; în taberele constante au fost repartizate 5458 de bilete destinate elevilor din instituțiile de învățământ din municipiu. Foile vor fi solicitate în instituțiile unde își fac studiile elevii.

Oferta educațională pentru odihna de vară a copiilor a fost extinsă și în alte instituții, inclusiv centrele de creație, centrele comunitare pentru copii și tineri, în școlile de artă și în bibliotecile municipale. Astfel, în 13 centre de creație a copiilor și alte unități extrașcolare vor activa în perioada: 1-30 iunie 2022, cu programe distractive și educative pentru toți doritorii.

1 COMENTARIU

  1. Am un baiat de 7 anii si isi doreste enoem la tabara ca deja se plectiseste acasa !!vreau detalii cum as putea sa il inregisteez la o tabara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -