vineri, aprilie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Precizările Ministerului Justiției în contextul cererilor depuse la CtEDO în dosarul Stoianoglo

Acasă Regiuni Chișinău mun. Precizările Ministerului Justiției în contextul cererilor depuse la CtEDO în dosarul Stoianoglo

La 30 mai, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a comunicat Guvernului R. Moldova cererile depuse de Alexandr Stoianoglo contra R. Moldova.

Ministerul Justiției precizează că prima cerere se referă la lipsirea de libertate a lui Alexandr Stoianoglo în urma inițierii urmăririi penale împotriva sa. Cea de-a doua cerere se referă la suspendarea acestuia din funcția de Procuror General în urma inițierii cauzei penale împotriva sa și la imposibilitatea de a contesta această măsură.

Agentul guvernamental va solicita opiniile tuturor autorităților implicate și, în termenul acordat de Curte, până la 22 septembrie a.c., va prezenta poziția Guvernului referitor la cererile menționate.

Cererile vizează aspecte procedurale și nu se referă la procedura de demitere a lui Alexandru Stoianoglo din funcția de Procuror General.

Amintim că, în luna octombrie 2021, Alexandr Stoianoglo a fost reținut, după care plasat în arest la domiciliu. Ulterior, procurorul general suspendat a fost plasat sub control judiciar. Stoianoglo este acuzat de abuz de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare. Recent, CSP a propus eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcție, însă președinta Maia Sandu nu a dat, deocamdată, curs solicitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -