duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Demisia directorului SIS, pe ordinea de zi. Parlamentul se convoacă în ședință plenară

Acasă Regiuni Chișinău mun. Demisia directorului SIS, pe ordinea de zi. Parlamentul se convoacă în ședință...

Ordinea de zi pentru ședințele plenare ale Parlamentului, care urmează să se desfășoare în perioada 2-9 iunie, conține mai multe subiecte de interes major.

Parlamentul se va convoca în ședință plenară azi, începând cu ora 10:00.

Pe ordinea de zi figurează proiectul de hotărâre privind eliberarea lui Alexandr Esaulenco din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

În lectură finală vor fi examinate, proiectul de lege privind funcționarea în condiții de siguranță a obiectelor de producție și a instalațiilor tehnice potențial periculoase, modificări la Legea cu privire la filantropie și sponsorizare și măsurile legislative, care au scopul de a preveni și a combate dezinformarea.

Tot în cea de-a doua lectură vor fi prezentate proiectele pentru modificarea Codului fiscal și Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară și proiectul pentru modificarea Legii apiculturii și Codului contravențional.

În lectura întâi, deputații vor examina mai multe proiecte, printre care modificarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități sau ratificarea Acordului dintre R. Moldova și UE privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Moldova.

Potrivit Parlamentului, vor fi examinate două proiecte de lege pentru modificarea Legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI.

Urmează să fie constituite Comisia specială pentru examinarea eficienței aplicării reglementărilor din sectorul produselor petroliere și Comisia specială de examinare a procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul ultimelor 18 luni.

Un alt proiect de hotărâre propus pentru ordinea de zi prevede modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la constituirea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -