joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Reacțiile unor partide și a breslei jurnalistice la situația postului Radio Chișinău

Acasă Articole Altele Reacțiile unor partide și a breslei jurnalistice la situația postului Radio Chișinău

Situația cu postul de Radio Chișinău, căruia Consiliul Municipal Chișinău i-a interzis să mai utilizeze în denumire toponimul „Chișinău”, a devenit subiect de reacții pentru PSRM și PAS, dar pentru o declarație comună a organizațiilor de media, transmite Jurnalist.md.

„Toponimul „Chișinău” este proprietatea locuitorilor municipiului Chișinău – capitala R. Moldova independente și poate fi utilizat în mod eficient pentru a informa chișinăuienii despre proiectele urbane de dezvoltare. Utilizarea denumirii Chișinăului în scopuri de propagandă de către un stat străin este inadmisibilă”, se arată într-o reacție a fracțiunii PSRM din C.M.C., care a votat împotriva prelungirii drepturilor de utilizare a toponimului „Chișinău” de Radio Chișinău.

Cu o reacție a venit și fracțiunea PAS din C.M.C..

„Condamnăm votul colegilor din C.M.C.care s-au expus împotriva prelungirii dreptului de utilizare a toponimicului de către Radio Chișinău. Considerăm această decizie motivată politic, care are menirea să diminueze din vocile tot mai critice la adresa inacțiunilor Primăriei Chișinău cu privire la soluționarea problemelor reale ale municipiului”, se arată în reacție PAS.

Fracțiunea PAS a mai anunțat că va înainta cu titlu de inițiativă proiectul de Decizie cu privire la acordarea dreptului utilizarea a toponimicului „Chișinău” agentului economic care administrează pe frecvențele Radio Chișinău.

O declarație în contextul situației Radio Chișinău au semnat și cele mai reprezentative organizații de media din R. Moldova, în care se declară „îngrijorate și contrariate” de decizia C.M.C. ONG din domeniul mass-media consideră că hotărârea restrânge, în mod ilegal, drepturile și libertățile jurnaliștilor și afectează grav dreptul la libera informare al cetățenilor. Semnatarii declarației au făcut apel către C.M.C. să-și reconsidere decizia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -