vineri, februarie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Câteva mii de elevi din Moldova își vor dezvolta competențele digitale, grație sprijinului PNUD și României

Acasă Regiuni Chișinău mun. Câteva mii de elevi din Moldova își vor dezvolta competențele digitale, grație...

Peste 2500 de elevi din patru școli din Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale, dotate cu echipament performant. Acesta va fi procurat prin intermediul proiectului PNUD „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din R. Moldova”, la care Guvernul României a alocat în 2021 peste 80.000 Euro, prin intermediul RoAid – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României.

Instituțiile se alătură astfel rețelei „Tekwill în fiecare școală”, care include 35 de laboratoare digitale, unde elevii învață despre dezvoltarea web și a aplicațiilor mobile, designul grafic, programarea, inteligența artificială, antreprenoriat și altele.

Donația de echipament urmează să fie făcută în toamna anului 2022 către patru instituții de învățământ.

Laboratoarele digitale sunt spații renovate de minim 50 de metri pătrați, echipate cu dispozitive electronice și mobilier necesar pentru studii interactive. În spațiile special dedicate, elevii pot urma cursuri IT sau pot utiliza calculatoarele pentru a-și face temele sau dezvolta abilitățile practice, dacă nu au un dispozitiv electronic acasă.

Partenerii de dezvoltare care susțin rețeaua „Tekwill în fiecare școală” sunt Suedia, UE, USAID, PNUD și Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -