duminică, mai 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Continuă disputa pe tema postului Radio Chișinău. Reacțiile SRR și a Primăriei Chișinău

Acasă Articole Altele Continuă disputa pe tema postului Radio Chișinău. Reacțiile SRR și a Primăriei...

După reacția MAE de la București în legătură cu situația postului Radio Chișinău, căruia Consiliul Municipal Chișinău (CMC) nu-i mai permite utilizarea toponimicului „Chișinău”, a reacționat și Societatea Română de Radiodifuziune (S.R.R.). Cu o replică a venit și Primăria Chișinău.

În contextul deciziei CMC, Societatea Română de Radiodifuziune se arată convinsă că a fost o neînțelegere și că are semnale că situația privind decizia de interzicere a utilizării toponimicului Chișinău în denumirea postului Radio Chișinău se va soluționa, scrie Monitor Media.

Președintele S.R.R., Răzvan Ioan Dincă se arată contrariat de decizia CMC.

„Considerăm întreaga situație o neînțelegere și avem semnale că va fi remediată. (…) Sigur, în cazul în care rezolvarea va întârzia să apară, SRR va fi nevoită să ia toate măsurile necesare – administrative și juridice – pentru îndreptarea cât mai rapidă și în beneficiul ascultătorilor noștri din R. Moldova a situației postului Radio Chișinău, cântărind atent, în conformitate cu poziția sa, implicațiile tuturor soluțiilor posibile. Sunt încrezător, însă, că nu se va ajunge aici”, consideră președintele S.R.R.

Totodată, Primăria Chișinău a precizat, într-o replică, că „CMC a votat cum a votat, asta este decizia CMC, nu a executivului.”

„Faptul cum a fost distorsionat în presă și manipulată opinia publică pe acest subiect, inclusiv peste Prut, demonstrează încă o dată că se dorește intenționat denigrarea imaginii primarului general, Ion Ceban”, se arată în replica Primăriei Chișinău.

Vineri, o reacție pe subiectul respectiv a avut și Ministerul Afacerilor Externe de la București, care și-a exprimat regretul pentru „decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic, a CMC. Diplomația română a notat într-un comunicat că „vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă și juridică, a situației”.

Într-o declarație recentă a Radio Chișinău se menționează că instituția va „întreprinde absolut toate măsurile legale ce se impun pentru salvgardarea acestui brand și a acestui post de radio”.

Recent, CMC a adoptat o decizie bazată pe un regulament privind utilizarea denumirii „Chișinău”, prin care nu mai permite postului Radio Chișinău să mai folosească toponimicul respectiv.

„Radio Chișinău” a fost lansat în data de 1 decembrie 2011. Istoria postului de radio datează însă cu 1939. Atunci se numea „Radio Basarabia”, fiind primul studio regional al Radio România. A fost închis în 1940, odată cu ocuparea Basarabiei de către trupele sovietice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -