sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Radio Chișinău” și-a exprimat profunda dezamăgire în legătură cu decizia CMC de a nu-i permite să utilizeze toponimicului „Chișinău”

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Radio Chișinău” și-a exprimat profunda dezamăgire în legătură cu decizia CMC de...

Radio Chișinău și-a declarat „dezamăgirea profundă”, într-un comunicat de presă, față de decizia Consiliul Municipal Chișinău, care, recent, a decis să nu mai prelungească dreptul de utilizare a toponimicului Chișinău în denumirea postului de radio.  

Potrivit comunicatului, administrația „Radio Chișinău” a contactat, anterior, autoritățile locale solicitând explicații și primirea din partea CMC, a actului administrativ final, act pe care nu l-a primit încă.

„Asigurăm toți ascultătorii noștri că „Radio Chișinău” va depune toate eforturile și va întreprinde absolut toate măsurile legale ce se impun pentru salvgardarea acestui brand și a acestui post de radio”, se mai arată în comunicatul citat de Monitor Media.

„Radio Chișinău” mai precizează că programele instituției nu vor avea de suferit și că emisia nu va fi întreruptă. Instituția media mai spune că așteaptă, fără a neglija nicio posibilitate legală de intervenție, „o eventuală reconsiderare a poziției și votului CMC”.

CMC a adoptat, recent, o decizie, potrivit căreia utilizarea toponimicului „Chișinău” nu mai este permisă postului „Radio Chișinău”.

Postul „Radio Chișinău”, parte a Radio România, transmite știri din oră în oră. Produce trei radiojurnale principale de 15 minute – la ora 08:00; 14:00 și 18:00.

„Radio Chișinău” s-a lansat la 1 decembrie 2011. Istoria postului de radio datează însă cu 1939. Atunci se numea „Radio Basarabia”, fiind primul studio regional al Radio România. A fost închis în 1940 odată cu ocuparea Basarabiei de către trupele sovietice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -