sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Procurorii au contestat în instanță măsura de arest preventiv la domiciliu pentru Igor Dodon

Acasă Articole Altele Procurorii au contestat în instanță măsura de arest preventiv la domiciliu pentru...

Procurorii au contestat, vineri, cu recurs la Curtea de Apel Chișinău încheierea primei instanțe din 26 mai prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, a ex-președintelui Igor Dodon, care este învinuit pe patru capete de acuzare.

Ședința de judecată la Curtea de Apel Chișinău, unde se va examina recursul procurorilor, va avea loc la data de 31 mai.

Procurorii anticorupție solicită în recurs aplicarea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile a ex-președintelui cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13 Chișinău. ​

Procurorii și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată și sugerează că învinuitul poate să părăsească țara. Acuzatorii de stat consideră că, judecătorul la emiterea deciziei nu a ținut cont de caracterul complex al cazului infracțional investigat. Instanța de judecată, în opinia procurorilor, nu a aplicat toate restricțiile impuse de norma procesual penală, nefiind limitate convorbirile telefonice, recepționarea și expedierea trimiterilor poștale și utilizării altor mijloace de comunicare.

Precizăm că Igor Dodon este învinuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -