joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul SUA la Chișinău a discutat cu lideri ai PSRM

Acasă Articole Altele Ambasadorul SUA la Chișinău a discutat cu lideri ai PSRM

Ambasadorul Kent Logsdon a avut astăzi o întâlnire programată din timp cu deputata Zinaida Greceanâi, președintele fracțiunii BCS, deputatul Vlad Bătrâncea, secretar executiv al PSRM și Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al formațiunii.

Ei au discutat despre eforturile în desfășurare a R. Moldova de a investiga corupția. Ambasadorul Logsdon a declarat că, deși acestea sunt chestiuni interne ale R. Moldova, Ambasada SUA încurajează autoritățile să urmeze procedurile legale adecvate în toate cazurile, inclusiv ancheta asupra fostului președinte Dodon, notează un comunicat al Ambasadei SUA.

Misiunea diplomatică americană menționează că SUA se așteaptă ca autoritățile De la Chișinău să își „îndeplinească obligația față de poporul Moldovei de a asigura aplicarea egală și transparentă a justiției.”

Pe de altă parte, un comunicat al PSRM notează că reprezentanții formațiunii politice i-au comunicat ambasadorului că acțiunile întreprinse împotriva lui Igor Dodon reprezintă un act de intimidare a opoziției și a aleșilor locali din partea PSRM. Fruntașii PSRM au spus că reținerea lui Igor Dodon este un exemplu de răfuială politică.

Socialiștii s-au plâns ambasadorului și de faptul că majoritatea parlamentară „respinge cu înverșunare” inițiativele propuse de fracțiunea BCS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -