miercuri, iulie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Premierul Natalia Gavrilița, la Davos: am demonstrat că R. Moldova este o țară mică cu suflet mare

Acasă Regiuni Chișinău mun. Premierul Natalia Gavrilița, la Davos: am demonstrat că R. Moldova este o...

Premierul R. Moldova, Natalia Gavrilița, a avut o intervenție la panelul privind gestionarea fluxului migrațional din cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos. Gavrilița s-a referit la răspunsul prompt al autorităților de la Chișinău și deciziile luate la nivel național pentru gestionarea crizei refugiaților.

Natalia Gavrilița a amintit că de la începutul războiului din Ucraina aproape jumătate de milion de refugiați ucraineni au intrat în R. Moldova, iar peste 90.000 de persoane au decis să rămână în țara noastră. Potrivit premierului, cu implicarea rapidă a partenerilor internaționali, dar și mobilizarea de care a dat dovadă societatea moldovenească s-a demonstrat că, prin efort comun, în condiții financiare dificile, criza poate fi gestionată cu succes.

„Ne-am concentrat pe măsurile de susținere și integrare socială a refugiaților, prin asigurarea accesului la educație și piața muncii. În tot acest timp, am văzut o coordonare eficientă între instituțiile naționale, organizațiile non-guvernamentale și cetățenii. Noi am demonstrat că R. Moldova este o țară mică cu suflet mare și sunt mândră de modul în care oamenii din țara mea au acționat pentru a ajuta refugiații”, a spus Natalia Gavrilița.

Premierul a apreciat sprijinul pe care l-a primit R. Moldova din partea comunității internaționale, accentuând că autoritățile de la Chișinău mizează în continuare pe un suport consistent și investiții strategice care ar contribui la creșterea rezilienței economice.

Natalia Gavrilița a spus că susținerea UE este decisivă pentru viitorul țării și realizarea obiectivelor setate de Guvernul de la Chișinău. Prim-ministra a dat asigurări că vor fi întreprinse acțiuni pentru a spori atractivitatea investițională a R. Moldova și de a crea cât mai multe locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -