duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Șeful „Moldovagaz”: este prematur să vorbim despre micșorarea tarifului la gaze naturale

Acasă Regiuni Chișinău mun. Șeful „Moldovagaz”: este prematur să vorbim despre micșorarea tarifului la gaze naturale

Președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a comunicat că sunt premature discuțiile despre o eventuală micșorare a tarifelor la gaze, informează Jurnalist.md.

Ceban a scris că în ianuarie, când a fost modificat tariful la gaze, prețul de achiziție a fost stabilit la suma de 620 USD pentru 1.000 m.c., apoi în aprilie acest preț a ajuns la 1.194 USD, iar în mai la 920 USD. În aceste condiții, „Moldovagaz” menține tariful la același nivel. „Respectiv, nu putem vorbi despre existența unor premise pentru micșorarea tarifelor în actualele condiții. Este absolut prematur să vorbim despre asta”, a menționat Vadim Ceban.

Amintim că, recent, Ceban a declarat într-o emisiune TV că „Moldovagaz” ar vrea să propună aprobarea unui tarif de primăvară-vară, care să fie, conform prețurilor de achiziție, la nivelul de 21 de lei pentru 1 m.c. de gaze, față de cel de peste 15 lei, în prezent.

Vadim Ceban spune că sunt două soluții: majorarea tarifelor sau acordarea subvențiilor de la stat către „Moldovagaz” pentru acoperirea diferențelor tarifare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -