joi, iulie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În 31 de ani, Parlamentul de la Chișinău a adoptat aproximativ 12.400 de acte

Acasă Articole Transparenţa şi participarea în procesul decizional În 31 de ani, Parlamentul de la Chișinău a adoptat aproximativ 12.400...

Legislativul de la Chișinău împlinește, astăzi, 31 de ani. În acești ani, deputații legislaturilor au adoptat 12.357 de acte. În total, deputații s-au convocat în 1824 de ședințe plenare.

Parlamentul a organizat azi o zi a ușilor deschise, primind peste 1.500 de vizitatori.

De ziua Parlamentului, șeful Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu alți deputați, au fost ghizi pentru vizitatori. Aceștia au vizitat sălile în care se iau decizii importante pentru viitorul cetățenilor – sala de ședințe plenare și sala Europa, muzeul Parlamentului, sala pentru conferințe de presă, precum și o expoziție special amenajată pentru public.

Cu ocazia aniversării, spicherul Igor Grosu a transmis un mesaj în care a menționat că își dorește „un Parlament ancorat în nevoile oamenilor” și „ca partener egal de discuții, deschis și mereu aproape.”

În dara de 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al RSSM de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în R. Moldova, iar Sovietul Suprema a devenit primul Parlament al R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -