luni, august 15, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vicepremierul Nicu Popescu participă la o reuniune a CoE de la Torino

Acasă Chișinău mun. Vicepremierul Nicu Popescu participă la o reuniune a CoE de la Torino

Vicepremierul Nicu Popescu conduce delegația R. Moldova în cadrul celei de-a 132-a sesiuni a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei. Șefii diplomațiilor din cele 46 de state membre se reunesc la Torino, în data de 20 mai sub președinția italiană a Comitetului de miniștri.

Potrivit diplomației de la Chișinău, participarea lui Nicu Popescu la reuniunea menționată are loc într-un moment de criză de securitate în Europa, iar angajamentul față de principiile și valorile împărtășite de Consiliul Europei și de statele sale membre este și mai important pentru țara noastră.

În marja reuniunii de la Torino, Nicu Popescu va avea un șir de întrevederi cu miniștrii de externe ai Austriei, Estoniei, Danemarcei, Lituaniei, Marea Britaniei, Maltei, Elveției, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Italiei, Norvegiei, Serbiei și Spaniei.

Comitetul de Miniştri este format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre statele membre ale Consiliului Europei. Sesiunile ministeriale au loc o singură dată pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -