joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Prezentarea unui obiect spațial creat la o universitate din Chișinău a fost publicată pe site-ul oficial al NASA

Acasă Regiuni Chișinău mun. Prezentarea unui obiect spațial creat la o universitate din Chișinău a fost...

Site-ul oficial al NASA (National Aeronautics and Space Administration – Administrația Națională Aeronautică și Spațială) a publicat recent o prezentare a nanosatelitului TUMnanoSAT, elaborat la Universitatea Tehnică a Moldovei sub egida rectorului, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan.

Prezentarea include o descriere generală a nanosatelitului pe diverse compartimente specifice, iar faptul în sine al acestei publicații este o dovadă elocventă că nanosatelitul universitar va fi lansat în spațiu, iar elaborarea acestuia la UTM va propulsa, în premieră, R. Moldova în avangarda țărilor care dezvoltă tehnologii spațiale.

Anterior, după ce trecuse toate testele funcționale la Institutul de Științe Spațiale din România, TUMnanoSAT a fost expediat prin cargo către Agenția Spațială Japoneză JAXA, care și-a asumat transportarea nanosatelitului din R. Moldova în SUA pentru a fi, ulterior, lansat în spațiu de către nava cosmică a companiei SpaceX.

Activitatea respectivă se desfășoară în cadrul programului internațional KiboCUBE, prin care UTM a fost selectată de JAXA și UNOOSA – Oficiul ONU pentru Spațiu în scopul lansării nanosatelitului TUMnanoSAT de pe Stația Spațială Internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -