sâmbătă, februarie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O nouă filozofie pe piața media din Moldova. Biroul Europei Libere de la Chișinău își propune să-și diversifice formatul

Acasă Articole Altele O nouă filozofie pe piața media din Moldova. Biroul Europei Libere de...

Directorul interimar al Serviciului Moldova al postului Europa Liberă/Libertatea, Alexandru Eftode, a anunțat într-un interviu pentru portalul „Media azi” despre intenția demarării unei reforme în biroul de la Chișinău, informează Monitor Media.

Eftode a explicat că filosofia reformei este punerea unui accent mare pe produsele digitale, iar munca din biroul de la Chișinău va fi reorganizată.

„O să continuăm să facem produse radio, dar jurnalismul acum se face în două mari etape. Una e să aduci informația în redacție — jurnalismul clasic, în care se caută povestea, se investighează, se face fact-checking. Și noi vrem să consolidăm această parte. Dar mai este și cealaltă etapă. Înainte, plasai povestea într-un articol de ziar și te duceai acasă, acum sunt însă multe platforme și trebuie să spui povestea diferit, în funcție de platforma pe care o promovezi. […] E o muncă enormă să spui povestea în mod diferit, pentru diferite tipuri de audiență și platforme”, a spus Alexandru Eftode.

Directorul interimar al postului Europa Liberă/Libertatea pentru R. Moldova, a mai spus că numărul angajaților va fi mărit de la 20 la 36. În curând urmează să fie publicate anunțuri pentru noi angajări, însă, deocamdată, s-a anunțat angajarea unui redactor-șef.

În cadrul biroului de la Chișinău vor fi create câteva redacții: una de știri, una de investigații și una feature (povești). O altă intenție este crearea unei redacții digitale, cu o echipă de producători digitali și de social media, care va ajuta jurnaliștii să spună poveștile în mod diferit pe diferite rețele, inclusiv producție grafică și infografică.

Vorbind despre viitorul radioului ca parte a industriei media, Eftode a spus că „radioul nu moare, el evoluează. El astăzi se numește podcast, produs audio.”

Radio „Europa Liberă” emite în R. Moldova din 1989 și este o instituție media finanţată de Congresul SUA.

Monitor Media 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -