sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Moldova participă, în premieră, la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7

Acasă Articole Altele Moldova participă, în premieră, la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7

Șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu va conduce delegația de la Chișinău la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7 care va avea loc în perioada 12-14 mai în localitatea Weissenhaus din Germania.

R. Moldova participă în premieră în cadrul unei reuniuni G7 a miniștrilor afacerilor externe.

La reuniune, Popescu va vorbi despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, gestionarea crizei de refugiați, impactul socio-economic asupra țării noastre și eforturile susținute ale autorităților în procesul de reforme și modernizare în parcursul european al R. Moldova.

Vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell, ministra germană de Externe, Annalena Baerbock, ministrul pentru Europa și afaceri externe al Franței Jean-Yves Le Drian, ministrul italian de externe Luigi Di Maio, ministrul nipon de externe Hayashi Yoshimasa, ministrul de externe al Ucrainei Dmytro Kuleba și alți oficiali de nivel înalt.

Grupul G7 a fost înființat în 1975 ca forum informal reunind liderii principalelor națiuni industrializate din lume (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite).

G7 completează rolul G20, grup considerat în general ca fiind cadrul pentru coordonarea economică globală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -