marți, mai 17, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Circa 37.000 de cetățeni au participat la evenimente dedicate Zilei Victoriei în 50 de localități din R. Moldova. Peste 90 de persoane au intrat în vizorul poliției

Acasă Chișinău mun. Circa 37.000 de cetățeni au participat la evenimente dedicate Zilei Victoriei în...

În jur de 37 de mii de persoane, potrivit poliției, au participat astăzi la marșuri și acțiuni publice prin care au fost marcați 77 de ani de la terminarea celui De-al Doilea Război Mondial.

La Chișinău, a avut loc un marș de amploare și acțiunea „Regimentul nemuritor”. Aceste evenimente au început în PMAN și au finalizat la Complexul memorial „Eternitate”, unde participanții au depus flori. Mulți dintre participanți, între care liderii de partide pro-ruse și deputați ai unor partide, au sfidat legea ce interzice purtarea panglicii bicolore negru-oranj „Sf. Gheorghe”.

La marșul din Capitală au participat, potrivit poliției, circa 7.000 de persoane.

Acțiuni de amploare cu ocazia zilei de 9 mai au fost organizate  și în Găgăuzia. La Comrat, mulți din oficialii găgăuzi au purtat panglicile interzise prin lege. La fel și la Bălți au fost observate mai multe persoane purtând panglici negru-oranj.

Poliția a anunțat că întocmit peste 40 de materiale ce vizează 90 de persoane care au admis încălcarea regulilor impuse de legislație. 38 dintre aceste materiale vizează cetățeni, care au purtat panglica „Sf. Gheorghe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -