miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Adrian Glijin a fost „condamnat” în Transnistria pentru presupusă „trădare de patrie”

Acasă Articole Dreptul la un proces echitabil Adrian Glijin a fost „condamnat” în Transnistria pentru presupusă „trădare de patrie”

Asociația Promo-LEX a anunțat despre condamnarea, la finele săptămânii trecute, a lui Adrian Glijin la 13 ani și șase luni de închisoare.

Despre „condamnarea lui Adrian, a comunicat asociației mama acestuia – Vera Vera Glijin.

„Pe  lângă sentința evident ilegală, dosarul rămâne secret, iar accesul unui medic independent nu este acceptat de către administrația de facto de la Tiraspol”, susține Promo-LEX.

Vera Glijin spune că Adrian nici măcar nu a primit sentința, iar avocatul transnistrean va face cunoștință cu ea abia la 10 mai.

Adrian Glijin a fost răpit la data 7 octombrie 2020, în jurul orei 13.00, de către cinci mascați, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca. Familia a fost informată că Adrian e acuzat de „trădare de patrie”.

Promo-LEX menționează că de la răpirea sa și până în decembrie 2021, timp de 435 de zile, Adrian Glijin nu a avut posibilitatea de a-și vedea familia, iar rudele acestuia nu au avut acces la dosar, din motivul „secretizării” acestuia.

În contextul vizitei Secretarului General al ONU în Moldova, asociația solicită autorităților constituționale să abordeze în cadrul discuțiilor cazul lui Adrian pentru a oferi maxim ajutor familiei Glijin, dar și pentru a asigura eliberarea imediată și necondiționată din detenția arbitrară a lui Adrian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -